بخشنامه: 200/2864 جرایم موضوع بند ب ماده 36 قانون مالیات بر ارزش‌افزوده در خصوص بیش‌اظهاری یا کم‌اظهاری «مالیات و عوارض» و ماده 37 آن قانون

در اجرای ماده (3) «قانون تسهیل تکالیف مودیان جهت اجرای قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان»، اظهارنامه «مالیات برارزش افزوده دوره چهارم سال 1402» طی فرآیندی جدید و با درج اطلاعات صورت حساب های الکترونیکی فروشندگان و خریداران و متعاقب آن تکمیل، اصلاح و مسترد نمودن آن توسط مودیان، انجام می شود. در همین رابطه به واسطه عدم اطلاع برخی از مودیان محترم مالیاتی از نحوه صدور صورت حساب الکترونیکی اصلی یا ارجاعی، نحوه واکنش به آن و یا نحوه احتساب مالیات بر ارزش افزوده آن ها و همچنین عدم درج اطلاعات سایر ذینفعان از جمله اطلاعات واردات کالا، در برخی از مواقع، میزان «مالیات بر ارزش افزوده در دوره مذکور» به شرح ذیل بیشتر یا کمتر از مبلغ مورد نظر مودیان محترم منعکس شده است; که شایان ذکر است آثار موارد مذکور با انجام اصلاحات در قالب صورت حساب ارجاعی (اصلاحی یا ابطالی یا برگشت از فروش) و یا درج اطلاعات جدید مربوط به واردات کالا در دوره بهار لحاظ خواهد شد. لذا ادارات کل امور مالیاتی موظفند ترتیبی اتخاذ نمایند تا صددرصد جرایم موضوع بند (ب) ماده 36 قانون مالیات بر ارزش افزوده در خصوص بیش اظهاری یا کم اظهاری «مالیات و عوارض» و ماده 37 آن قانون در خصوص تأخیر در پرداخت تا سقف جرایم مذکور مربوط به آثار هر یک از موارد زیر که در جدول (ه‌) اظهارنامه دوره جاری به صورت صحیح درج می شود; در صورت پرداخت مانده بدهی ناشی از آثار موارد زیر در مرداد ماه 1403، با درخواست مودی مورد بخشودگی قرار گیرد.

 -1صدور صورت حساب های تکراری و صورت حساب با مبلغ اشتباه توسط مودیان در سامانه مودیان و متعاقب آن عدم ابطال آن به تاریخ زمستان و ابطال یا اصلاح آنها با صدور و تأیید صورتحساب ارجاعی در فصل بهار.

 -2اطلاعات مالیات بر ارزش افزوده پرداخت ‌شده توسط واردکنندگان مربوط به واردات کالاهای مودیان در دوره چهارم سال 1402 که به هر دلیل در اظهارنامه آن دوره وارد نشده باشد.

 -3سایر اشتباهات شناسایی شده توسط مدیران کل امور مالیاتی یا به واسطه سایر اطلاعات واصله با تأیید مرکز تنظیم مقررات نظام پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان.

همچنین در خصوص کلیه مودیانی که برای افزایش «حد مجاز دوره زمستان» نسبت به ارائه تضمین، از جمله تضمین بانکی یا چک صیادی (بنفش رنگ) به تاریخ بهار سال 1403 اقدام نموده اند، ادارات کل امور مالیاتی موظف اند از وصول یا هرگونه اقدام اجرایی در مورد تضامین بانکی (به شرط تمدید توسط مودی) و چک های أخذ شده بابت افزایش «حد مجاز دوره زمستان» تا پایان خرداد ماه سال 1403 خودداری نمایند.

 

سید محمدهادی سبحانیان

رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور

رئیس سازمان امور مالیاتی خبر داد؛ برای اولین بار؛ پرداخت مالیات در ۱۵ قسط

به گزارش رسانه مالیاتی ایران، سیدمحمدهادی سبحانیان گفت: صاحبان مشاغلی که از تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیات‌های مستقیم استفاده می‌کنند، ضمن اینکه مالیاتشان به صورت مقطوع تعیین می‌شود، از مزایایی چون عدم نیاز به تسلیم اظهارنامه مالیاتی، تکمیل جداول درآمد و هزینه و نگهداری اسناد و مدارک و عدم امکان ورود به پرونده توسط ادارات و رسیدگی توسط مأموران مالیاتی برخوردار می‌شوند.

 رئیس‌کل سازمان امور مالیاتی امکان تقسیط بلندمدت مالیات نسبت به دوره‌های گذشته و افزایش سقف بخشودگی جرائم مالیاتی نسبت به تسلیم اظهارنامه را از دیگر مزایای تبصره ماده (۱۰۰) دانست و افزود: چنانچه مؤدی بدهی نداشته باشد می‌تواند مالیات مقطوع یا ابرازی خود را در ۱۰ قسط به صورت مساوی پرداخت نماید. همچنین هر مؤدی که از چک الکترونیک استفاده نماید ( فارغ از اینکه بدهی داشته باشد یا نداشته باشد) می‌تواند مالیات مقطوع خود را در ۱۵ قسط پرداخت 

تنفس سه ساله برای اجرای طرح مالیات برعایدی سرمایه

به گزارش رسانه مالیاتی ایران، مهدی موحدی بکنظر در گفتگو با شبکه تلویزیونی افق با اشاره به اینکه مالیات بر عایدی سرمایه در 190 کشور به عنوان پایه مالیاتی تعریف شده است، اظهار کرد: مالیات بر عایدی سرمایه در اصل مالیاتی است که بر مابه التفاوت قیمت خرید و فروش وضع می‌شود.

وی افزود: خرید یک خانه به قیمت 5 میلیارد و فروش آن به قیمت 6 میلیارد، عایدی یک میلیاردی برای صاحبخانه دارد که مالیات مربوط به آن است البته با توجه به آنکه با  تعدیل تورمی مواجه هستیم، اثر تورم بر اساس داده‌های بانک مرکزی از میزان مبلغ حاصله کسر خواهد شد.

سخنگوی سازمان امور مالیاتی با بیان اینکه دلالان، سفته‌بازان و سودجویان بازارهایی مثل ملک، خودرو، رمزارز و ارز و سکه، باید از مالیات بر عایدی سرمایه واهمه داشته باشند، گفت: مردم عادی نباید از اجرای این قانون ترسی داشته باشند زیرا در طرح مالیات بر عایدی سرمایه، چهار قلم دارایی یعنی املاک با انواع کاربری و سرقفلی، خودرو، سکه و طلا و جواهرات و همچنین رمزارزها در نظر گرفته شده‌اند.

موحدی بک نظر خاطرنشان کرد: کسانی که می‌خواهند خانه بهتری بخرند، مشمول این مالیات نمی‌شوند، انتقال خانه به فرزندان و خرید خودروی جدید هم مشمول قانون مالیات بر عایدی سرمایه نیست.

وی تاکید کرد: اگر کسی 100 دستگاه خودرو هم بخرد، مشمول مالیات بر عایدی سرمایه نمی‌شود مگر زمانی که بخواهد آنها را بفروشد و سودی کرده باشد.

سخنگوی سازمان امور مالیاتی کشور گفت: در این طرح کسانی که برای خود، همسر و فرزندانشان خودرو خریداری می‌کنند، مشمول مالیات بر عایدی سرمایه نخواهند شد.

موحدی بکنظر خاطرنشان کرد: سه سال فرصت تنفس در طرح مالیات بر عایدی سرمایه در نظر گرفته شده که بعد از تصویب قانون شروع می‌شود؛ بر این اساس تا سه سال، مالکان اموال مشمول قانون، می‌توانند آنچه دارند را بفروشند بدون اینکه مالیاتی به سود آنها تعلق بگیرد.

موحدی بکنظر با بیان اینکه طلای مورد استفاده افراد مثل انواع زیورآلات مورد استفاده، تا 150 گرم به ازای هر فرد مشمول قانون مالیات بر عایدی سرمایه نخواهد بود، خاطرنشان کرد: بیش از این مقدار هم مربوط به زمانی است که مدت زمانی از آن بگذرد و فرد قصد فروش آن را داشته باشد.

سهم اقتصاد غیر رسمی در ایران و کشورهای پیشرفته

موحدی بکنظر با بیان اینکه اقتصاد غیر شفاف یا غیر رسمی، امر پسندیده‌ای نیست و بر اساس برآوردهای بین‌المللی، حتی در آمریکا هم حدود 8 درصد اقتصاد به همین شکل جریان دارد، بیان کرد: این رقم برای سوئد 12 و برای ایتالیا 22 درصد و در ایران حدود 18 درصد است.

وی بیان کرد: بسیاری از کشورها با استفاده از ابزارهای مالیاتی و اقتصادی، به دنبال کاهش اقتصاد غیر رسمی هستند، مثلا مالیات بر عایدی سرمایه در آمریکا از 100 سال قبل اجرایی شده است.

سخنگوی سازمان امور مالیاتی کشور گفت: در این بین، بستر مناسب برای ثبت اطلاعات، موجب افزایش شفافیت و کاهش اقتصاد غیر رسمی خواهد شد ولی هیچ وقت رقم آن صفر نمی‌شود.

طلافروشان خیالشان راحت باشد

سخنگوی سازمان امور مالیاتی کشور تصریح کرد: اعتراض طلافروشان از ابتدای دی ماه سال گذشته شروع شده که مربوط به حوزه مالیات نیست بلکه به ثبت اطلاعات خود در سامانه جامع تجارت اعتراض دارند البته تعامل خوبی میان سازمان امور مالیاتی، وزارت صمت و ستاد قاچاق کالا و ارز وجود دارد تا اگر طلافروشان تاییدیه سامانه جامع تجارت را داشته باشند، نیازی به ثبت مجدد اطلاعات در سامانه مؤدیان نباشد.

وی گفت: طلافروشان خیالشان راحت باشد که اگر اطلاعات موجودی طلای خود را ثبت کنند، مشمول مالیات بر عایدی سرمایه نخواهند شد چون اصولا آن قانون مربوط به افراد غیر تجاری است.

 

رئیس کل سازمان امور مالیاتی اعلام کرد؛ بخشودگی جرایم اظهارنامه و تأخیر پرداخت مالیات بر ارزش افزوده تا میزان صد درصد

به گزارش رسانه مالیاتی ایران، سید محمد هادی سبحانیان رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور در خصوص شرایط بخشودگی جرایم اظهارنامه و تأخیر در پرداخت مالیات بر ارزش افزوده تا میزان صد درصد، اظهار داشت: تا صد درصد جرایم موضوع بند (ب) ماده ۳۶ قانون مالیات بر ارزش افزوده در خصوص بیش‌اظهاری یا کم‌اظهاری مالیات و عوارض و ماده ۳۷ آن قانون در خصوص تأخیر در پرداخت تا سقف جرایم مذکور مربوط به آثار هریک از مواردی که در جدول (ه) اظهارنامه دوره جاری به صورت صحیح درج می‌شود؛ در صورت پرداخت مانده بدهی ناشی از آن موارد در مردادماه ۱۴۰۳، با درخواست مؤدی مورد بخشودگی قرار خواهد گرفت.

وی خاطرنشان کرد: برای کلیه مؤدیانی که جهت افزایش «حد مجاز دوره زمستان» نسبت به ارائه تضمین از جمله تضمین بانکی یا چک صیادی به تاریخ بهار سال ۱۴۰۳ اقدام نموده‌اند، وصول یا اقدام اجرایی دیگری در مورد تضامین بانکی (به شرط تمدید توسط مؤدی) و چک‌های أخذ شده بابت مورد مذکور صورت نخواهد گرفت.

ورود به سایت



آخرین قوانین مالیاتی

خلاصه آمار سایت

 

اوقات شرعی

تقویم روز

سخنی پند آموز